glazen binnenwand wipro

Scholen

Juist in de onderwijswereld is er behoefte aan flexibele wandsystemen. De ene klas is groter dan de andere. De functie van ruimtes verandert zeer regelmatig. Verplaatsbare wanden zijn dan een must.

Speciaal voor de onderwijswereld heeft Wipro het scholenprogramma: flexibele wanden die snel en eenvoudig zonder achterblijvende schade verplaatst of aangepast kunnen worden. 

De systeemwanden van Wipro worden binnen de educatieve sector breed toegepast. U vindt ze in het basisonderwijs, op ROC’s, hogescholen en campussen.

Geluidsisolatie belangrijk 

Specifiek voor scholen is de behoefte aan gedegen geluidsisolatie. Zowel tussen de lokalen onderling als tussen de gangen en lesruimtes. 
De Wipro Cassettewanden en Nulvoegwanden zijn  uitstekend te isoleren. De Dubbele Volglaswand is minder geschikt voor een schoolomgeving, aangezien een wandoplossing daar meestal behoorlijk foolproof moet zijn. 

 Bij de deuren zorgen we voor valdorpels. Zodra de deur gesloten wordt komt onder in de deur een strip tevoorschijn, die de kier aan de onderzijde afsluit. Op deze manier kan er veel minder geluid doorheen komen. Een wand zwaar isoleren heeft alleen zin als ook de deuren voldoende geluid tegenhouden. 

 

 

 

 

school verplaatsbare binnenwand

Concentratie bevorderen

 Ook binnen scholen draagt daglicht bij aan een prettige beleving van de ruimte. Veel licht kunnen we bereiken door het gebruik van veel glas. Echter, veel glas staat ook garant voor afleiding en onrust. Dit komt de leerprestaties niet ten goede.

Juist daarom worden de Wipro Cassettewanden veel toegepast. Ze bieden de mogelijkheid om glas, melkglas of bijvoorbeeld een dichte plaat melamine geheel flexibel te combineren. Verdeel de wand horizontaal in vlakken. Vul het bovenste vlak met glas, het tussenvlak met melkglas, en het onderste vlak met een plaat melamine. Foolproof, geen afleiding, toch veel daglicht. Goed voor de concentratie.

 

School cassettewand geluidswerend

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!